A soproni szervezet tagjai az OLK-ban. Budaörs, 2012. április 17.

A PSZE Soproni Területi Szervezete 2012. április 17-én üzemlátogatást szervezett az Országos Logisztikai Központba azoknak az „A” és „B” típusú postavezetőknek, postavezető-helyetteseknek és az üzemeltetési terület dolgozóinak, akik még nem jártak a budaörsi feldolgozó-központban. A szakmai programon összesen 24 munkatársunk vett részt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Komárom-Esztergom megye területéről.

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvény Zsuppán Gézának, a Soproni Területi Igazgatóság üzemeltetési irodavezetőjének köszöntőjét követően Fazekas Attilának, az Országos Logisztikai Központ vezetőjének – az OLK működését bemutató – színvonalas és tartalmas prezentációjával kezdődött. A központ vezetője előadásában kitért a szervezet felépítésére, a forgalmi- éslétszám-adatok alakulására, a különböző irányítási rendszerek alkalmazására, a technológiai folyamatok bemutatására, valamint a leggyakrabban előforduló működési hibák ismertetésére.

A helyi étteremben elfogyasztott ebéd után került sor az üzemcsarnokban működő levél- és csomag feldolgozó gépsorok bemutatására.

Valamennyiünket lenyűgözött az üzemcsarnokok mérete, az, hogy „testközelből” követhettük nyomon a küldeményfeldolgozás folyamatát. Külön érdekesség volt megtekinteni működés közben a korszerű levélszámláló gépet.

20120417-soproni területi szervezet tagjai az OLK-ban-01

Fazekas Attila központvezető a video-kódoló működését mutatja be

20120417-soproni területi szervezet tagjai az OLK-ban-02

Marjai Anikó technológiai és feldolgozási osztályvezető
a levélfeldolgozó gépsor működését ismerteti

Az üzemlátogatástól kissé fáradtan, de élményekben, szakmai tapasztalatokban annál gazdagabban indultunk haza, bízva abban, hogy lesz majd lehetőségünk a jövőben is ellátogatni az Országos Logisztikai Központba.

Csenár Márta