Nyugat-magyarországi PSZE-tagok látogatása az OLK-ban. Budaörs, 2007. augusztus 23.

A PSZE Nyugat-Magyarországi Területi Szervezetének tagjai 2007. augusztus 23-án szakmai látogatást tettek az Országos Logisztikai Központban, Budaörsön. Élményeiket a következőképpen írták le.

Nagycsoport II_optAz OLK. Három betű. Országos Logisztikai Központ. Hm. Hallottunk már róla, gondoltunk is ezt-azt. Aztán két csoportban megérkeztünk Budaörsre, az OLK üzemébe. Kulturált, eukompatibilis környezet, szervezettség minden szinten. Jók az első benyomásaink, bár az eső, mintha dézsából öntötték volna.

Meghallgatjuk Fazekas Attilát, az OLK vezetőjének prezentációját. Minden szava, gesztusa szakértelmét dicséri. Előadása hiteles, kissé fanyar humorú, de reális. Elmagyarázza a gépek működését, a munkavállalók beosztását, utaztatásuk költségvonzatát, nehézségeit, a legégetőbb problémáikat, a drága gépleállások bagatell okait, a volumennövekedés szükségességéről és a kapacitás kihasználtságáról is szól.

Egyszerűen magyaráz, mégis széles spektrumú képet kapunk az OLK összetett működésének rejtelmeiről. A kényes kérdések elől sem tér ki. Magával ragadja a hallgatóságot, csodálkozunk, mert ritkán hall az ember ennyire őszinte, összeszedett megnyilatkozást. Majd Nagy Mónika irodavezető kap szót. Ő sem okoz csalódást.

Aztán meglátogatjuk az üzemet. Már „tudjuk” Attila prezentációjából, hol járunk… Olajozott gépezet, mindenki érti a dolgát, tudja a helyét. Bár így működne minden…Kifelé jövet csak egy dolog motoszkál a fejemben: ha minden „postás” dolgozó részese lehetne ennek az élménynek, akkor másképpen látnák a „küldemények világát”.

Nézegetem a képeket, amiket az üzemlátogatás alatt készítettünk, mindenhol felszabadult, gondtalan arcok – bOLdogoK voltunk ott…Megköszönjük a lehetőséget!”

Blaskó Tímea
Nymo-i ÉTC koordinátor