Egy este az OLK-ban. Budaörs, 2009. július 3.

2009. július 3-án, pénteken este nem discóba vagy kertmoziba, hanem Budaörsre vette az irányt 49 Bács-Kiskun megyei postás.

Bár néhány családtag kétkedve kérdezett rá az útirányra – Üzemlátogatás? Péntek éjszaka? – elsősorban PSZE tagok, valamint 9 posta különböző munkakörben dolgozó munkatársa indult útnak zuhogó esőben az Országos Logisztikai Központba. Este 9-re értünk Budaörsre, ahol már vártak bennünket.

20090703-OLK-latogatas-02Fazekas Attila központvezető úr először egy részletes prezentáción ismertette a Központ alapításának körülményeit, az üzembe helyezés emlékezetes problémáit, az azóta megvalósult fejlesztéseket. Bemutatta a technológiai folyamatokat, részletesen kitért a tértivevények, e-tértivevények kezelésének problémáira, válaszolt a menet közben felmerült kérdésekre.

20090703-OLK-latogatas-01Utána kétfelé vált a csapat, megnéztük az üzemcsarnokokban folyó munkát. Idegenvezetőink, Fazekas Attila és Murányi László, végigkísértek minket a tömeges felvétel, előzetes szétosztás, finomszétosztás, kézi feldolgozás, gépi és kézi csomagirányítás, indítás munkaterületein, megmutatták a munkafolyamatokat.

Nagy érdeklődéssel figyeltük a levélirányító gépek fantasztikusan gyors és nagyon hangos tevékenységét, a csomagirányító gépsor „emelkedett” körforgását. A postákon is tapasztaljuk, hogy mi mindent adnak fel csomagban, itt is láttunk 10 dekás tasakokat, amik mellett jól megfért a gépkocsi lökhárító, a babakocsi és a bicikli. Érdeklődve figyeltük a levélosztó gépek mellett dolgozó lányok, asszonyok munkáját, akik ládába rakják a gépsorról lekerülő leveleket, bizony a nagy zajban végzett 12 órás álló munkát nem irigyeltük. Megnéztük a videokódolót is, ami már csak félgőzzel működött, felkészülve a Szigetvárra költözésre.

Éjfél volt, amikor befejeztük a sétát és elköszöntünk vendéglátóinktól. Hajnali fél négyre értünk Kiskunhalasra és innen még mentek tovább a szaktársak, szaktársnők, akik közül néhányan hazaérve felvették a szombati újságot, és elindultak kézbesíteni.Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, és igazán hasznosnak tartjuk ezt a rendhagyó PSZE estét.

Nagyon köszönjük Fazekas Attila és Murányi László uraknak, és az OLK dolgozóinak a szíves vendéglátást, valamint a magas szintű, elkötelezettséggel végzett bemutatást.

Apátiné Csorba Erzsébet
Bács-Kiskun Megyei PSZE tagcsoport
elnöke