Elnökségi ülés. Budapest, 2011. augusztus 30.

2011. augusztus 30-án kibővített ülést tartott a PSZE Elnöksége Budapesten.

Az országos elnökségi ülés napirendjén a következő témák szerepeltek:

1.Országos Postás Konferencia előkészítése

Dr. Horváth Sándorelnök bejelentette, hogy a tervezett Országos Postás Konferencia (OPK) megrendezéséhez a Magyar Posta menedzsmentje hozzájárult és annak költségét vállalja.

A rendezvény időpontja: 2011. november 4-5., helye: Balatonkenese Telekom Hotel (szállás megosztva a Postás üdülőben és szálláshelyen).

Plenáris előadáson 240 fő lehet a maximum létszám, a szekciókban 50, illetve 40 fő. A plenáris ülések száma legalább 4, egy-egy szekcióban 2-3 előadás lesz. A résztvevők létszáma maximum 240 fő lehet, ebből 200-210 fő részére biztosítható szállás (a két helyszínen együttvéve), étkezés 240 főre biztosítható. A taglétszám arányában lesz meghatározva a PSZE területi szervezetektől delegálható részvevők létszáma. Javaslatként elhangzott a 240-ből 10%-os szabad kapacitás megtartása – ezt 20 főben támogatta az országos elnökség, másik 20 fő az előadók és VIP vendégek száma. Jelentkezésre a szeptember közepén megküldött felhívást követően lesz lehetőség egészen október 10-ig.Egyéni részvételi díj 5000 és 3000 Ft (Telekom Hotel: 5000 Ft, postás szállás, illetve 1 napra érkezők: 3000 Ft). Az étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) mindenkinek a Telekom Hotelban lesz biztosítható. A befizetett részvételi díjat bizonylattal igazolja az egyesület. A részvételi díjat a területek képviselői (OPK koordinátorok) gyűjtik be a jelentkezőktől, és befizetik a PSZE számlájára. A PSZE központi titkársága a hotel által küldött szobatükörben beosztja a szobákat. A jelentkezésre a szeptember közepén megküldött felhívást követően lesz lehetőség a PSZE területi elnököknél. A befizetett részvételi díjjal elfogadottnak minősül a jelentkezés. Szakmai felelős: Molnár Sándor főtitkár. A rendezvény technikai lebonyolítását, a szervezői feladatokat a PSZE titkársága koordinálja, felelős Biczó István ügyvezető igazgató és Lukács Angéla főmunkatárs. Szekciók munkájának előkészítéséért és lebonyolításáért az elnökség által felkért aktivisták a felelősek.

2.Tájékoztató a területi tisztújításokról

Tóth Lászlóválasztmányi elnök elmondta, hogya választások 5 területből négynél lezajlottak. A központi területnél küldöttválasztás, a soproni, pécsi, szegedi területeken elnök- és küldöttválasztás volt. A debreceni területen a következő hetekben fogják megtartani a választást. A területi átrendeződéssel a választott küldöttek létszáma 47-ről 57-re emelkedett. A választásokkal összefüggésben előírt küldöttközgyűlés megtartását november végére javasolja.

3. Egyebek

Dr. Oláh László örökös, tiszteletbeli elnök beszámolt a Kisinyovban, az Eurojumelages Igazgató Tanács ülésén, 2011 júniusában elhangzottakról. A főbb témakörök: fiatalok bevonása, nyelvi képzés kiterjesztése, 2013. évi kongresszus előkészítése, szervezetbővítés, tagszervezetek kapcsolatfelvétele egymással, új tagszervezetek alakulása, az egyesület pénzügyei. Jelenleg az Eurojumelage 12 tagországból 169 tagszervezetet számlál, összes taglétszám csaknem 12 ezer fő, kb. 150 partneri kapcsolatot jegyez a szervezet.

Készítette: Lukács Angéla