Fuss a rákgyógyításért, Pécs, 2018. szeptember 8.

Kamaszkorba futottunk

Immár tíz esztendeje, hogy évről-évre megszervezi a Postás Sportegyesület a Fuss a rákgyógyításért nevű jótékonysági rendezvényt, Pécsett, a mediterrán mecseki városban.

Tíz éve mindig ugyanaz történik, mégis minden év egyedi, olyan, mint a Karácsony.

Igazi ünnep számunkra az esemény, hiszen az ország számos pontjáról érkeznek a postások és mások is, hogy erejüket egyesítve egy közös és fontos célért, a rákkutatás támogatásáért fussanak és adományozzanak, demonstrálva és hirdetve az összefogás erejét és a jó ügyekért való közös cselekvés követendő példáját.

A postások már csak ilyenek: a nehezebb időkben is optimisták és tettre készek, s ami talán furcsa is kicsit: jó kedvűek, mosolygósak.

A Postások Szakmai Egyesülete Központi Területi Szervezete idén is megtöltött egy jó hosszú autóbuszt a terület postásaival, akik most is remek hangulatban érkeztek a Széchenyi térre, ahol már csupa mosoly kollégák várták őket.

A futás előtt egy lelkes rock banda adta a talpalávalót, majd az egész tér bemelegített, hogy aztán a tömeg hömpölyögve elkezdjen futni az első lejtős szakaszon. Rendőri felvezetés mellett futották végig a távot a leggyorsabbak, majd tombola és számos városi program várta a résztvevőket, sok helyen külön kedvezménnyel kedveskedve számukra.

Amikor délután visszaindultunk a busszal, már mindenki tudta, hogy mi fog történni jövőre, velünk, ugyanitt!

Tóth Gábor
Szentendre 1 posta