Két postát egy csapásra. Budapest és Tatabánya, 2009. december 12.

A PSZE Pest megyei szervezete ismét postalátogatásra hívta tagjait, december második szombatjára (2009. december 12.). Természetesen most is szép számmal vettünk részt a programon, melynek keretében két felújított postát néztünk meg – ahogy mondani szokták – pincétől a padlásig.

2009-Postalatogatas-Bp-Duna-PlazaElőször a Duna Plazában lévő postáját mutatta meg nekünk Vízerné Molnár Piroska, postavezető, aki finom reggeli falatokkal várt minket . A nyitott pultok mellé szép, új tájékoztató táblák, megújult ügyféltéri bútorok és egy vadonatúj postabolt került a postára, no és a legújabb ügyfélhívó rendszer. A karácsonyi díszbe öltöztetett postán többen irigykedve szemléltük a kényelmes munkahelyeket, a csillogó-villogó felületeket, reménykedve, hogy előbb-utóbb mindannyian ilyen korszerű körülmények között várhatjuk ügyfeleinket.

Miután kigyönyörködtük magunkat, az időközben kinyitott postashopban vásároltunk még ezt-azt, majd buszra szálltunk és meg sem álltunk Tatabányáig.

2009-Postalatogatas-TatabanyaA borús idő ellenére napfényes hangulatban érkeztünk a bányászváros főpostájára, ahol Hegyháti Nándorné Icuka, postavezető fogadott minket. Egy rövid, de annál tartalmasabb bevezető előadás után nyakunkba vettük a postát, ami olyan hatalmas, hogy sokszor azt se tudtuk, honnan is jöttünk és hová tartunk éppen. Azonban nem volt időnk megijedni, mert Icuka gondos idegenvezetésével pontról pontra ismerhettük meg ezt a valóban modern, klimatizált postát, sőt: nagyüzemet.

Mindannyian irigykedve néztük a tisztaságtól csillogó öltözőket, zuhanyzókat, még jobban tetszettek a szép, új, korszerű irodák, a tágas raktárak, irattárak, sőt nekem személy szerint igazi kuriózum volt a felvonó, ami hidraulikus működésű, így takarékosan használja az energiát.

Nagyon tetszett a rendezett kézbesítő terem, és a postafiókok belső részén is rend és fegyelem honolt. A levélfeldolgozóban, a tömeges felvételen vagy a csomagraktárban mindannyian érezhettük, hogy itt nagy volumenű munka zajlik.

A sláger persze itt is a nyitott pultos, ügyfélhívós ügyféltér. A láthatóan modern épületben európai színvonalú körülmények fogadják a betérőket, és ami legalább ilyen fontos, a felvevő kollégákat is.

A látványt csak emelte az ízléses és látványos karácsonyi díszítés és a jó megvilágítás. Természetesen itt sem hagytuk ki a postaboltot, többen is lottóztunk, hátha….

Észre sem vettük, bizony elfáradtunk, mire bejártuk ezt a hatalmas épületet, de Icuka még tartogatott nekünk meglepetést: egy rövid belvárosi séta után felmentünk a hegyre, bementünk a Szelim barlangba és megnéztük a Turul emlékművet is.

Miután elbúcsúztunk vendéglátónktól, behuppantunk a buszba, és mire felocsúdtunk, már vissza is érkeztünk Budapestre.

Írta: Tóth Gábor