Kiállítás és szakmai nap Kiskunhalason, 2009. augusztus 14.

Kiskunhalas 1 posta dolgozói 2009. augusztus 14-én ünnepelték a helyi postaállomás megnyitásának 220. évfordulóját. Az eseményhez kapcsolódóan szakmai előadást rendezett a PSZE Bács-Kiskun megyei tagcsoportja.

20090814-Szakmai-nap-Kiskunhalas-kiallitas1789-ben – 220 évvel ezelőtt – kapcsolódott be a magyar postahálózatba Kiskunhalas – vagy ahogy akkoriban hívták: Hallas. Ekkor nyílt meg ugyanis a település első postaállomása.

A postatörténeti évforduló alkalmából kiállítást nyitottak 2009. augusztus 14-ikén Kiskunhalas 1 posta modern, tágas ügyfélterében. A kiállítást Szitás Istvánné postavezető és Szakál Aurél múzeumigazgató rendezte.

A megnyitón nagyon sok érdeklődő volt jelen, helyi lakosok, bélyeggyűjtők, postatörténet iránt érdeklődők, a megye és Kiskunhalas postás dolgozói, de érkeztek vendégek Békés és Csongrád megyéből, Debrecenből és Budapestről is.

A kiállítást szeptember 11-ikéig láthatja a közönség.

20090814-Szakmai-nap-Kiskunhalas-eloadasA kiállítás megnyitásához kapcsolódva rendezte meg szakmai fórumát a kézbesítés minőségével kapcsolatos időszerű kérdésekről a PSZE Bács-Kiskun megyei tagcsoportja.

Az érdeklődő szakembereket – aktív és nyugdíjas postai dolgozókat – Apátiné Csorba Erzsébet, a megyei tagcsoport elnöke köszöntötte.

A kézbesítés minőségének méréséről Pálinkás Lászlóné, a Kelet-Magyarországi Területi Igazgatóság kézbesítési irodájának munkatársa tartott előadást. Hangsúlyozta a kézbesítés minőségének fontosságát a Magyar Posta megítélésében, majd ismertette azokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt néhány évben e területen a minőségmérések felszínre hoztak, és szólt a minőség javításával kapcsolatos teendőkről. Előadását élénk eszmecsere követte, melyben egyaránt részt vettek aktív postavezetők és nyugdíjasok, volt postai dolgozók.

Szöveg és fotó: dr. Lovászi József