Köszönjük az SZJA 1%-ok 2021. évi felajánlását, idén is kérjük a támogatásotokat!

Kedves Egyesületi Tisztségviselők! Kedves PSZE-tagok!

A Postások Szakmai Egyesülete elnöksége ezúton szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki a 2021-ben az adóbevallásakor a PSZE részére ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át!

Kapcsolatainkat sajnos nehezítette a pandémia, a személyes találkozások korlátozása, de volt néhány rendezvény, amit sikerült megvalósítani a területi szervezeteinkkel: postai évfordulók ünneplése, közös találkozó határon túli postásokkal, illetve a Szent István Terem látogatások Budapesten.

Többségében azonban csak az online térben tarthattunk kapcsolatot. Például a PSZE online totó játék fordulóit is itt szerveztük meg, postaszakmai és -történeti kérdésekkel.

A 2021-ben felajánlott 1%-ok összege 455.846 Ft volt.

Kérjük, idén tavasszal is éljetek a lehetőséggel és adótok 1%-ról rendelkezzetek az egyesületünk javára!

A támogatásotokkal lehetőségünk nyílik közhasznú tevékenységeinket végezni; a szakmai ismeretterjesztést, a postai hagyományápolást, online kvízjáték szervezését, az MI (Mesterséges Intelligencia) Koalíciós tagságunkból adódó feladatokat, MI-kihívás népszerűsítése, elősegítve mindezzel a postás szakma megbecsülését.

A 2022. évre újabb csoportos látogatásokat tervezünk a Szent István Terem, a Magyar Zene Háza és a hamarosan megnyíló Pénzmúzeum (egykori postavezérigazgatóság, azaz a felújított „Moszkva téri” Postapalota) megtekintésére.

1992-ben alapított egyesületünk idén immár 30 éves. Szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni a területi szervezeteinkkel együtt, központi (Budapest) és vidéki helyszíneken, közösen a tagsággal és a támogató postás kollégákkal. Ennek jegyében hamarosan elindítjuk a PSZE30 online totó játékunkat.

Az idei felajánláshoz a PSZE 21EGYSZA nyomtatványt megtaláljátok letölthető fájlként itt.

Ebben a PSZE adószáma már szerepel. Ez 2022. május 20-ig kinyomtatva (saját személyes adatokkal kitöltve) postán beküldhető a NAV-hoz, vagy leadható személyesen egy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain, de Ügyfélkapun keresztül online is lehet rendelkezni. Emellett a Magyar Posta, mint munkáltató vállalta, hogy a munkavállalóktól külön borítékban begyűjti (a területileg illetékes HR generalistáknak április 29-ig adható le) és továbbítja a NAV-hoz a 21EGYSZA nyomtatványt, szabvány nem céges borítékban, a lezárásnál aláírással, az előoldalon névvel és adószámmal ellátva).

FONTOS INFORMÁCIÓ: a családi adóvisszatérítés nem befolyásolja a SZJA 1% felajánlását, azaz ettől függetlenül felajánlható.

Egyesületünkről, programjainkról, társadalmi szerepvállalásainkról a közzétett beszámolók megtekinthetők itt a psze.info honlapon

Elérhetőségünk: psze@posta.hu, +3630 771 4100.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Köszönettel az egyesület nevében:

Dr. Horváth Sándor elnök
Dr. Oláh László örökös tiszteletbeli elnök
Lukács Angéla ügyvezető