Küldöttközgyűlés. Budapest, 2011. május 5.

Évi rendes küldöttközgyűlését tartotta a PSZE 2011. május 5-én Budapesten. A közgyűlés küldöttei értékelték az egyesület 2010-ben végzett munkáját, és határozatot hoztak a 2011. évi munka irányairól, feladatairól.

A küldötteket dr. Oláh László örökös tiszteletbeli elnök köszöntötte, majd Krajcs Katalin, a mandátumvizsgáló bizottság tagja adott tájékoztatást arról, hogy a küldöttközgyűlés határozatképes.

Ezután dr. Horváth Sándor tartott elnöki beszámolót a 2010-ben végzett munkáról és a 2011. évi célkitűzésekről, programtervről. Elhangzott egyebek közt, hogy az egyesület taglétszáma az elmúlt évben 10 százalékkal nőtt, országos szakmai rendezvényei nagy érdeklődés közepette zajlottak, kapcsolata a Magyar Posta Zrt. és a többi támogató szervezet vezetésével eredményes és kiegyensúlyozott, a területi szervezetek és szakmai tagcsoportok tartalmas, élénk munkát végeztek.

A központi rendezvényeken 100-150, a területieken 20-60 fő között mozgott a résztvevők száma.

Központi rendezvények 2010-ben:

  • Bélyegfesztivál- bélyegtitkok, bélyegritkaságok – Magyar Posta Zrt. Bélyeg Kibocsátási Osztályával közösen, Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010. rendezvénysorozat keretében.
  • Fókuszban az ember, merre tart a HR? – Humán Szakterülettel közösen.
  • Két évtizedünk – a Magyar Posta megújulása és modernizációja 1990-2010 – Magyar Posta Zrt.-vel közösen.
  • A postai pénzforgalom megújítása – Magyar Posta Zrt. Pénzforgalmi Üzletágával közösen, az Ipsos Zrt., a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. képviselőinek közreműködésével.
  • A postai kiskereskedelem jelenlegi helyzete, fejlesztési irányai – Magyar Posta Zrt. Értékesítési Ágazatával közösen (Invitel távközlési Zrt. közreműködésével).
  • Eurojumelages – Szakmai találkozó – a francia tagszervezet Limoges-i képviselőivel a Postamúzeumban.
  • Hagyományőrzés és hagyományteremtés a Postán és a Postamúzeumban – Hírközlési Múzeumi Alapítvánnyal közös adventi ünnepi ülés.
  • Eurojumelages 2010. évi Wisla-i kongresszusa, amelyen a PSZE 7 fős delegációja is részt vett.

Az elnöki beszámolót követően a területi szervezetek elnökei saját tagcsoportjaik elmúlt évi tevékenységét mutatták be.

Neer János, az Ellenőrző Bizottság elnöke az egyesület 2010. évi gazdálkodását értékelte.

A Magyar Posta Zrt. vezetésének jókívánságait Németh Emil, logisztikai és hálózati igazgató tolmácsolta. A Magyar Posta felső vezetése hasznosnak értékelte a PSZE munkáját, és támogatásáról biztosította a szakmai egyesület vezetését. A vezetés támogatást ígért egy országos postás konferencia megrendezéséhez is.

Biczó István ügyvezető igazgató a szükséges szervezeti változásokról szólt, majd Tóth László, a jelölő bizottság elnöke ismertette a szervezeti átrendeződéshez kapcsolódó vezetőség- és küldöttválasztásokkal kapcsolatos feladatokat, határidőket.

Biczó István előterjesztette a PSZE 2011. évi költségvetési tervére vonatkozó javaslatot.

A köldöttközgyűlés ezután nyílt szavazással döntött a beszámolók és 2011. évi tervek, valamint a szervezeti változásokra vonatkozó határozati javaslatok elfogadásáról.

PSZE_beszámoló jelentése a 2010. évről

PSZE_2010. évi mérleg

PSZE_szervezeti felépítése 2011-től

[print_gllr id=748]