Látogatás a Neuzer Kerékpárgyárban. Esztergom, 2019. október 28.

2019. október végén ismét lehetőséget kaptunk a Neuzer Kerékpárgyár esztergomi üzemének megtekintésére és a közös szakmai eszmecserére.

Gál Alexandra kedvesen, mint „régi jó ismerőst” fogadta a PSZE által immár 3. alkalommal szervezett látogatás résztvevőit már a gyár bejáratánál.

A gyárat bejárva megtekintettük a raktárhelyiséget, az összeszerelő műhelyeket (küllőzés, gumiszerelés stb.), a matricázót, a festőműhelyt. Kísérőnk a szakmai bemutatás mellett a feltett kérdésekre is próbált kielégítő válaszokat adni.

A gyárlátogatást követően elköszöntünk, de csak kis időre, mert vendéglátóink meghívására egy Duna parti épületben az ebéd után vagy már közben is, a további szakmai kérdések sorát vitattuk meg a gyár kompetens munkatársával. Szerencsére volt olyan kedves postás kollégánk is, aki a többiek kérdését – akik nem tudtak jelen lenni – jegyzetben hozta magával. A nap célja, hogy  kölcsönösen megismerje a két oldal az esetlegesen felmerülő problémákat  /kerékpárgyártó-felhasználó/ vagy éppen a pozitív visszajelzéseket, javaslatokat a jövőre nézve.

Mivel az Egyesületnek a célja a szakmai ismeretterjesztés, a közös gondolkodás, meg is fogalmazták a résztvevők – amelyre nyitott volt a vendéglátó – hogy az idei évtől újdonságnak számító postai elektromos kerékpárok „villanybicikli” szakmai tapasztalatáról jövőre újra érdemes lesz közösen gondolkodni és segíteni egymás munkáját, ezért ismét szeretnénk ellátogatni Esztergomba.

Köszönetünket kifejezve a Neuzernak, megelégedéssel zártuk a szakmai kirándulást.