Látogatás Zugló 1 postán. Budapest, 2008. november 22.

2008. november 22-én, szombaton ismét összejövetelt tartott a Postások Szakmai Egyesülete Központi Régió Budapesti Tagcsoportja. Az összejövetelhez a helyiséget a Zugló 1-es posta biztosította.

A Meghívó érkezésekor rögtön tudtam, hogy el fogok menni, hiszen már régóta terveztem, hogy megnézem a helyszint biztosító postát, és környezetét.

Azon a napon lehullott Budapesten az első hó. A gyönyörű hóesés kellemes várakozással töltött el. Megérkezéskor a “házigazda” Szeghy Miklósné postavezető, és az Egyesület képviselői, szervezői fogadtak, Fábry Klára (VIG ÜSZSZI asszisztens, a PSZE Közp. területi titkára) és Vízerné Molnár Piroska (Bp.131. posta vezetője, PSZE Közp. terület Bp. tagcsoport vezetője).

Már az első pillanattól nagyon bensőséges és közvetlen hangulatú volt a találkozó.Érződött a jelenlévőkön, hogy “egy nyelven beszélnek”, közös az érdeklődés, a szakma szeretete és tisztelete az, ami összehozott minket egy pár órára.

Lassan megérkeztek a vendégek a tagok, és megtisztelt minket jelenlétével, Bor Sándor a Központi Területi Igazgatóság igazgatója is. Bár hangsúlyozta, hogy szintén “csak”, mint tag van jelen.

Szeghy Miklósné köszöntötte a vendégeket, és ahogy jó házigazdához illik egy “kis házi süteménnyel” kínált mindenkit, majd átadta a szót Vízerné M. Piroskának, aki megnyitotta a szakmai napot és felvázolta a napirendi pontokat.

Évzáró hangulatban, de mégis egy komoly témában Sáfránné Laci Melinda Hálózatszervezési munkatárs kapott szót, aki beszámolt az évközben elvégzett forgalom mérések eredményeiről és tapasztalatairól. Elmondta, hogy bár indulásként minden postán megtörtént az oktatás, ennek ellenére sajnos sok helyen mégsem azonnal ütötték be a rendszerbe a sorszámot, ezáltal indokolatlanul növelve a várakozási időt. Gyakori volt, hogy a kezelés során felmerült problémákat a munkatársak nem azonnal jelezték, ami az utólagos adatfeldolgozást nehezítette, illetve szintén negatív hatással volt a várakozási időre a terminál kezelése, lemerülése, elromlása, stb.

A szomorú tapasztalatok után vidámabb hangulatban és kötetlen beszélgetés formájában Kómár Bálint Centrumvezető (HÜ Értékesítési igazgatóság- agglomeráció) válaszolt az értékesítéssel kapcsolatban feltett kérdéseinkre, felvetéseinkre.

A szakmai munkát követően csoportos játékos vetélkedő következett, amely során megtanultuk, hogyan lehet és kell, almát hámozni egyéb eszköz hiányában. A sok fordulatos és fondorlatos játékkal, a csapategységet is építettük.

E jó hangulatot tetőzte a háziak finom “postás” bablevese, friss cipóval.A gyűlés végén a játék eredményhirdetése következett igazi oklevél átadásával.Hazafelé kellemes érzésekkel és élményekkel töltekezve, már a sötétben világító hóban búcsúztunk egymástól és vendéglátóinktól.

Nagyné Hódi Veronika
Budapest 7 postavezető

Vízerné M. Piroska 2008. december 12-től a PSZE Közp. terület megválasztott elnöke. (A szerk.)