Országos Elnökségi ülés

Budapest, 2023. február 16. – Ezen a napon tartotta ez évi első ülését a Postások Szakmai Egyesületének Országos Elnöksége. A kibővített testületi ülésen az elnökség tagjai mellett részt vettek a póttagok, a Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint a Jelölő Bizottság tagjai is. Egy elnökségi tag – előzetes jelzésének megfelelően – Skype-on kapcsolódott be a tanácskozásba.

A dr. Horváth Sándor elnök vezetésével zajló testületi ülés egyik fontos témája a 2023-ban esedékes országos beszámoló és tisztújító küldöttgyűlés előkészítésének megvitatása volt. A jelenlegi vezető testület mandátuma 2023. május 23-án lejár, ez indokolja a tisztújítás május 20-ig történő lebonyolítását. A folyamat a szervezet minden szintjére kiterjed, beleértve a területi szervezeteket és tagcsoportokat is. Elsőként a tagcsoportokban, szervezetekben választanak vezetőséget és az országos küldöttgyűlésre képviselőket. Ezt követi az országos küldöttgyűlés, a tervek szerint legkésőbb május 20-áig.

Az elnökségi ülésen szó volt az elmúlt évi munka tapasztalatairól, az egyesület jelenlegi helyzetéről, és 2023. évi programjának összeállításáról is. A területi szervezetek számos témában javasolták szakmai nap vagy előadások szervezését és egyéb programokat.