PSZE-fórum Vác 1. postán, 2007. november 9.

A Postások Szakmai Egyesülete Központi Területi Szervezetének szervezésében 2007. november 9-én ellátogattunk Vácra.

A vasútállomáson Krajcs Katalin postavezető asszony és munkatársai idegenvezetővel vártak bennünket. Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, de a postások nem riadnak vissza az égiáldástól. A szakadó eső ellenére egy tartalmas városnézésen vettünk részt, ami a vasútállomás múltjának megismerésével kezdődött.

Ezután a város nevezetességeivel ismerkedhettünk meg. Műemlék épületek, a város felújított főterének, a Székesegyháznak a történetébe nyertünk betekintést idegenvezetőnk jóvoltából, közben gyönyörködhettünk a régmúlt építészet remekeiben. Tájékoztatást kaptunk a régészeti feltárásokról, a feltárás során előkerült leleteket ki-ki vérmérséklete, gyomra szerint meg is nézhette a Múzeumban, ahol mumifikálódott tetemek is kiállításra kerültek.

A városnézés után a postán terített asztal várt bennünket. Gyomrunknak a zsíros kenyér és a szendvics jelentett felüdülést, míg esőáztatta testünket a kávé és a forró tea melegítette. Ezt követően képek, diák segítségével jártuk körbe a történelmi város külső részeit. Nagy érdeklődéssel szívtuk magunkba a városról hallottakat az idegenvezetőtől, egy olyan embertől, akinek minden megnyilvánulásából a város szeretetét lehetett érezni.

A Szakmai Fórum keretében a postavezető asszony bemutatta Vác 1 posta tevékenységét, területi illetékességét, egy minden részletre kiterjedő, vetítéssel illusztrált előadásban.

Több, eddig ismeretlen információval lettünk gazdagabbak a posta által ellátott feladatokat illetően.

Érdekességként különböző, a posta életéhez, múltjához kötődő relikviákat is láthattunk. Többek között vendégkönyvet, szocialista brigád naplókat, valamint az előző postavezető által átadott „olajágat” mint staféta botot.

A szóbeli és képes tájékoztató után megtekintettük a posta épületét, megismertük a munkahelyek elhelyezkedését és a postán dolgozókat.

Igazán felejthetetlen délutánt töltöttük Vác 1 postán. Mindenki új ismertekkel gazdagabban térhetett haza, ami köszönhető a postavezető asszonynak és munkatársainak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az általuk nyújtott igen magas színvonalú tájékoztatót és a vendéglátást.

Krónikás: Bagdi Jenő Pomáz 1 postavezető

Képek:
Tóth Gábor Szentendre 1 postavezető-helyettes
Varga Károly Budapest 62 posta általános osztályvezető