PSZE Kerékpáros Nap, Gárdony 2016. október 7-8.

Újra Gárdony Postás Üdülő adott otthont a már hagyományosnak tekinthető PSZE kerékpáros napnak 2016. október 7-8-án. A kedvező időjárás is a „bátor résztvevők” mellé állt.  A kerékpáros szakmai nap kuriózuma volt, hogy Nézsa Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete is képviseltette magát. A meghívás apropója egy „postás” fiatalember, nevezetesen Zomborka Máté, aki tanulmányi szakmai gyakorlatát a Magyar Posta Zrt. Országos Szállítási Központ Egressy úti telephelyén töltötte és rövid idő alatt megmutatta, hogy a mai fiatalok éppúgy megszerethetik a Magyar Postát, mint a korábbi generáció képviselői.

A hagyományoknak és a programtervnek megfelelően a rendezvény megnyitását követően az Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatta Nézsa települést, majd látványos gyakorlati bemutatóval rukkolt elő.

A program folytatódott a Postások Szakmai Egyesülete bemutatásával, ill. rendezvényeinek ismertetésével Békési Lajos és Jángli Gyula előadásában. A PSZE és a kerékpáros barát munkahely kapcsolata, a környezetkímélő járművek és a környezettudatos emberi magatartások terjesztésének témakörében. A korábbiakban összeállított munkaanyagok is bemutatásra kerültek az érdeklődő résztvevők számára. Szóba került a logisztikai ágazat átszervezése, az év végi csúcsforgalmi feladatok magas minőségben történő kivitelezése.
A PSZE tagsággal nem rendelkezők betekintést nyerhettek az egyesületi életbe, megismerhették kicsit a tevékenységet a bemutatás alkalmával, bár többen jelezték az év végére való hivatkozással, hogy a tagságot inkább 2017-től vállalják. Ismertettük a résztvevőkkel, hogy a befizetett adójuk 1%.-áról rendelkezhetnek a Postások Szakmai Egyesülete javára is.
Az előadásokat követően a Postai Világnapról is megemlékeztünk és gratuláltunk Sajgó Ernő munkatársunknak, hogy a hosszú évek óta kiválóan végzett szakmai munkájáért 2016-ban a Postás Világnap alkalmából Vezérigazgatói dicséretben részesült.

Az est hátralévő részében a résztvevők kitartóan szurkoltak a Magyar Labdarúgó-válogatottnak, akik bár bátran és jól játszottak a vb selejtező mérkőzésen Svájc ellen, az utolsó percekben mégis elszomorító gólt kaptunk, amellyel a végeredmény Svájc-Magyarország 3-2.
Másnap reggeli után a Velencei tó körbebiciklizésére vállalkoztak a résztvevők. Ki-ki a maga módján készült fel a fizikai próbatételre. A Gárdony – Agárd – Dinnyés – Pákozd -Sukoró – Gárdony kerékpárúton indultak el a vállalkozó kedvűek. A pihenőt a Chernel Istvánról elnevezett kerékpáros pihenő és madárvárta megtekintésével tettük színesebbé, amely a Velencei-tó tájegység része. Jó hangulatban, szoros csapatmunkával, egymásra figyelve, biztonságosan sikerült teljesíteni a közel 35 km-es távolságot.

Nem feledkezhetünk meg az előkészítő csapatról és az önkéntes segítőkről sem, akik biztosították a szállást, a kellékek, eszközök lejuttatását a helyszínre és a résztvevők étkezését, nekik külön köszönettel tartozunk. A finom ételeket a tápióbicskei aranyérmes főzőbajnokok – Csicsó Miklós és Tóth József – készítették el és tálalták fel, mindannyiunk megelégedésére.

A Postás Szakmai Egyesület támogatásával létrejött rendezvény ezúttal is megmutatta, hogy a munkahelyi és otthoni feladatok megoldásán túl az emberi kapcsolatok ápolására és fenntartására, a közösségépítésre is igény mutatkozik a munkatársak részéről.

Logisztikai PSZE Szervezet