Részt vettünk az Infoparlament rendezvényen. Budapest, 2018. június 7.

Egyesületünk évek óta meghívást kap – és rendszeresen részt vesz – az Infoparlament elnevezésű rendezvényen, amelyet az Informatika a Társadalomért  Egyesület (INFOTÉR) szervez a magyar Országházban. Így 2018. június 7-én is  részt vettünk  – az  idei nyolcadik  ülésen – ahol a MOBILITÁS volt a konferencia kiemelt témája. 

Az INFOPARLAMENT ezúttal is egy átfogó és magas szintű egyeztető fórum volt a kormányzat, a piac, a civil- és az oktatási szektor részvételével. A jeles esemény a Parlamentben kezdődött előadásokkal, ahol Dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai Minisztérium) tartotta a nyitóelőadást Mobilitás és infokommunikáció címmel:  https://www.youtube.com/watch?v=vZqdwmnJLqE

Soltész Attila az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy „a nyolcadik Infoparlament a jelenről szól, amely egyben már a jövő. Kutatókkal, iparági és kormányzati döntéshozókkal és véleményformálókkal keressük a válaszokat a XXI. század legmeghatározóbb jelenségének kérdéseire.”

Délután került sor a különböző szekció előadásokra, kerekasztal beszélgetésre a Várkert Bazárban, ahol négy szekcióban vitathatták meg részletekbe menően az egyes területek képviselői a problémákat,  javaslatokat, felmerült kérdéseket. Szekciók: 1. Mobilitás jövője, 2. Cégek és munkavállalók mobilitása, 3. Agyak mobilitása, 4. Mobilitás – csökkentett kockázatokkal (információbiztonság)

Az Információs Társadalom Parlamentjének kiemelt célja, hogy az infokommunikációval foglalkozó civil szervezetek mellett, azok a társadalmi szervezetek is részt vegyenek, amelyek a magyar társadalom versenyképességét erősítik és céljaik, tevékenységeik kapcsolódnak a konferenciához. (A rendezvényen való részvétel a civil szervezetek számára díjmentes.)

A rendezvény fővédnöke:
Dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

A program linkje, ahol az előadások megtekinthetők: https://infoparlament.infoter.eu/?page=program

Fotógaléria elérhető a konferenciáról: https://infoparlament.infoter.eu/?page=galeria

Képek lelőhelye: https://infoparlament.infoter.eu/?page=galeria