Seniorok látogatása Debrecenben, 2006. november

2006 .november elején a Postások Szakmai Egyesülete Senior tagozatának 35 tagja kihelyezett értekezletet tartott a cívisvárosban.

A résztvevôk Rácz Tamásné, a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság vezetôje prezentációjából sokoldalú tájékoztatást kaptak. Megismerkedtek az Igazgatóság mûködésével, a kilenc megye sajátosságaival, az idei értékesítési feladatokkal, az egyes termékek és szolgáltatások helyzetével, és természetesen szó volt a minôség fontosságáról is.

Az elôadást Kovács József nyugdíjas postaigazgató egészítette ki, aki Debrecen és a Posta kapcsolatáról szólt, megemlítve a többi közt a városhoz kapcsolódó bélyeg- és alkalmi levelezôlap kiadást, bélyegkiállítást, az alkalmi hivatalok mûködtetését.

Az elôadások utáni fórumon a résztvevôk a létszámmal, az átlagkeresettel, a hírlapkézbesítéssel kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Az egyik hozzászóló egy régi Virágkarneválról beszélt, és a postai pályafutásukat Debrecenben kezdôk is felelevenítették emlékeiket.

A résztvevôk megismerkedtek a Delizsánsz kiállító terem postai és távközlési emlékeivel, a város postatörténetével és Soó Rezsô akadémikus bélyeggyûjteményével.

A Déri Múzeumban a „Krisztus-trilógia” címû Munkácsy-kiállítást tekintették meg. Végül a debreceni kollégákkal együtt elevenítették fel egykori postás élményeiket.

K.J.