Spóroljon a bankszámláján!

A bankszámla mindennapi életünk része, és éves szinten akár több tízezer forintot is spórolhatunk, ha tudatosan, testreszabottan választjuk meg! Ami jó barátainknak, szüleinknek, munkatársainknak, nem biztos, hogy számunkra is megfelelő.  

A bankokat rendelet kötelezi, hogy minden év január 31-ig küldjék ki ügyfeleik részére az éves számlaköltség-kimutatást. Ebben részletesen áttekinthetjük, hogy mennyit költöttünk bankolásra az előző évben, figyelembe véve olyan szolgáltatásokat is, mint például számlavezetési díj, SMS-értesítések díja, internetbank, mobilalkalmazás és telefonos banki szolgáltatások díja.

Kiváló alkalom ez arra, hogy átgondoljuk, valóban megfelelő-e számunkra az adott bankszámla. Az elmúlt év összesített költségein kívül február során érdemes áttekintenünk a bankok aktuális kondíciós listáját is, mivel itt találhatjuk meg a 2023-as új díjszabásokat. Fontos tudni, hogy a díjak kialakítása során az intézmények figyelembe veszik a piaci környezetet és az infláció alakulását is, így akár jelentősek lehetnek a változások, és nagyok a különböző bankok ajánlataiban szereplő díjak eltérései.

Amennyiben jelenlegi bankunk aktuális kínálatában nem, de másik szolgáltónál találunk jobb alternatívát, éljünk az egyszerűsített bankváltás lehetőségével!

Bővebb információkat itt talál a bankváltásról (kattintson ide):