Szakmai nap, kocsonyafesztivál és rajzpályázat. Miskolc, 2015. február 7.

A PSZE Észak-magyarországi területi szervezete 2015. február 7-én (szombaton) 10.00 órai kezdettel Miskolcon, a volt Miskolci Postaigazgatóság dísztermében területi szakmai napot tartott, amelyen az Egyesület – decemberben újból 4 évre megválasztott – elnöke, dr. Horváth Sándor is részt vett.

A rendezvény szakmai tartalmát egy friss és aktuális téma adta: Csarejs János Pénzforgalmi technológiai és fejlesztési osztályvezető: Csekkautomata a Postán c. előadása, amely az eszközök telepítésével egy időben ismertette ezt a 21. századi megoldást.

Kocsonyafesztival-bekaAz előadást követően került kiértékelésre a területi rendezvény idejére meghirdetett gyermek-rajzverseny, amelynek témája: „Miskolc-Kocsonya-Béka” volt.

A pályázatra 87 pályamű érkezett be szerte az országból, amelyet a helyszínen állítottak ki a szervezők, ezzel színesítve a szakmai napot. A sok igényes, humoros, színes rajzot 3 korcsoportban (óvodás, 6-10 éves és 10-14 éves) továbbá közönségdíjas kategóriában értékelte a szakmai zsűri Csarejs János elnökletével. A kategóriánként 1-3. helyezett és a Közönségdíjas rajz megalkotója postás ajándékcsomagot kapott, melyet a PSZE Elnöksége ajánlott fel részükre.

A szakmai nap ebéd utáni programja a messziről jött vendégek – részt vettek a szegedi területről is – nagy örömére a Miskolci Kocsonyafarsang vásári forgatagában folytatódott.

A kulináris élvezetek mellett, a hallgatóságnak lehetősége volt „élőben” is megnézni a csekkautomata működését a közelben lévő Miskolc 3. postán, ahol előző nap helyezték üzembe Miskolc első ilyen berendezését.

A programokkal színesített fesztiváli hangulatban elfáradt vendégeket forró teával és jó hangulattal várták vissza a szervezők a „Melegedőben”.

Az immár 3. alkalommal meghirdetett „Kocsonya fesztivál” a köré szervezett szakmai nappal, az idén is sok embert vonzott saját házunk tájáról és az ország számos pontjáról, akik garantáltan szép élményekkel tértek haza. Minderről egy különösen odaadó szervező csapat gondoskodik évről évre.

Az első alkalommal meghirdetett gyermek rajzverseny pedig kedves, üde színfoltja lett a méltán népszerű Miskolci PSZE rendezvénynek.

Fróman Emília
Észak-magyarországi Területi Elnök

[print_gllr id=1808]