Szakmai nap Székesfehérvár, Nagykarácsony, 2008. december

A PSZE Központi Területi Szervezete csodát látni hívta tagjait, bár a meghívóban ez nem szerepelt.

Székesfehérvárra mentünk, ahol Fejes Rudolf Székesfehérvár 1 postavezető várt minket. Előadást tartott a megyei 1-es posta történetéről, a nagy átalakítási munkálatokról, és az új postáról.

Ezt követően a koronázási város szerelmese, a város- ismereti versenyek győztese, Vajda Tiborné Magdika, idegenvezető által is irigylésre méltóan mutatta be Székesfehérvár nevezetességeit, mesélt a történelmi múltról. Minden szavából érződött a város és a történelem ismerete, szeretete.

A déli harangszó a Pelikán udvar melletti órajátékra hívott minket, ahol is legendás királyaink láthatók, miközben apró kis harangocskák zenélnek.

Következett a POSTA megtekintése. Így nagy betűvel, mert az a kívül belül kultúrált környezet, a műemlékjelleg, a tágas munkahelyek, a tökéletesen biztosított akadálymentesítés, a csodálatosan kiépített postabolt, a kirakat felület, mely biztosítja a kereskedelmi áru termékek maximális bemutatását, …igen ez már POSTA. Ide érdemes, és kellemes betérni az igénybevevőknek, itt lehet dolgozni, …nem fokozom tovább meg kell nézni.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az ebéd utáni Bory vár megtekintése /mely önmagában is Székesfehérvár csodája lehetne/ sem hatott ránk olyan mértékben, mint ahogyan az várható lett volna, hiszen a POSTA látványa aznapra elvitte a csodát befogadni képességünket.

A decemberi Nagykarácsony posta varázslata után ismét egy nagyszerű nap élményével lehettünk gazdagabbak.

Köszönjük szépen a PSZE vezetőségének, hogy programunkhoz rendelkezésünkre bocsátott egy autóbuszt.

Javaslom nézzétek meg Székesfehérvár városát , nézzétek meg a POSTÁ-t, mert a szavak nem adják, nem adhatják vissza azt az élményt, amelyre a rohanó világban szükségünk van.

Ács Erika
Kispest 1 postavezető