Szenior nap, Budapest, 2017. április 25.

2017. április hó 25-én Budapesten a Benczúr Ház Vadásztermében szakmai ismeretterjesztő előadást tartott a PSZE Szenior tagozata. 30 fő vett részt, köztük a PSZE Területi szervezetek szenior- és nyugdíj előtt álló tagjai is. A rendezvényen két előadás hangzott el, elsőként dr. Oláh László örökös tiszteletbeli elnök a PSZE  megalakulásának 25. évfordulója alkalmából az eltelt évek eredményeit ismertette, visszaemlékezve azokra a sikerekre, amelyek  számos szakmai konferencián valósultak meg és közösségi élménnyé tették az egyesülethez tartozást és teszik ezt ma is.

Ezt követte Hulák Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nyugdíjbiztosítási és idősügyi főosztályvezetője, az idősügy aktuális kérdéseiről tartott előadása, amelyben megismerhettük az idősügy kormányzati intézkedéseit, egészségügyi, szociális és kulturális területen, majd beavatta a hallgatóságot a nyugdíjszámítás rejtelmeibe, amelyet élénk érdeklődés és interaktív hozzászólás kísért a résztvevők részéről.

Továbbá tájékoztatást adott az EMMI pályázati lehetőségeiről is, amelyek az időskorúak és a fiatalok közösségi kapcsolatát segítik elő erősítve a nemzedékek értékeit.

PSZE Szenior Tagozat