Szenior tagozat szakmai programja. Budapest, 2011. április 5.

A megújuló postáról hallgattak meg két előadást a Szenior Tagozat tagjai 2011. április 5-én Budapesten.

Téma:
Megújuló Posta 

Előadó :
Varga Dezső vezérigazgatóhelyettes
Hajdú Zoltán osztályvezető

Varga Dezső vezérigazgató helyettes úr elfoglaltsága miatt az előadás első részét Hajdú Zoltán, szabályozásintegrációs osztályvezető tartotta.

Az előadás a küszöbön álló hazai postai piacnyitás feladataival, a feladatok végrehajtásának jelenlegi állásával, további menetrendjével foglalkozott.

Szólt a folyamatban lévő kormányzati postai stratégia kialakításáról, jogi szabályozási környezet előkészítéséről. Kiemelt feladat, hogy a postai szolgáltató versenyképes, meghatározó piaci szereplő maradjon a piacnyitás feltételei között is.

Bemutatta a piacnyitás jellemző sajátosságait tapasztalatait Európában. Ennek keretében rámutatott arra, hogy a liberalizált piac jellemzői országonként eltérőek, néhány példával illusztrálva a sokszínűséget. A továbbiakban piacnyitás hazai menetrendjéről adott tájékoztatást.

Az előadás második részében Varga Dezső vezérigazgató helyettes úr a posta megújulás feladatairól szólt. Így többek között a piac, meglévő ügyfelek megtartásáról, új piaci szereplők megjelenéséről, ügyfélkapcsolatok, hálózatfejlesztés feladatairól.

Az érdekes, színvonalas előadásokat rövid konzultáció követte.