Területi rendezvény Békéscsabán, 2006. június 12.

A szakmai egyesület küldöttközgyűlését követően fél éven belül kell lebonyolítani a tagcsoportok újjászervezését, tisztújítását. A novemberi határidő még messze van, a szegedi területi tagcsoport azonban máris megkezdte az előkészületeket: 2006. június 12-én Békéscsabán tartott rendezvényt.

Tóth László, a területi csoport elnöke a közel ötven fő részvételével lezajlott rendezvényen áttekintette az elmúlt években a csoport által végzett munkát. Kiemelte, hogy a Magyar Posta szükségszerű szervezeti átalakulását követően a csoport munkája nem állt le. Felidézte az átalakulás előtt és után szervezett rendezvényeket, találkozókat, fórumokat.

Dr. Lovászi József, a területi csoport titkára tájékoztatást adott a május 30-ai küldöttközgyűlésről és az új elnökség június 7-ei első üléséről. Kérte a jelenlévőket, hogy az egyesület szervezetének és tartalmi munkájának megújításával kapcsolatos ötleteiket, igényeiket mondják el. Tóth László elnök javaslatára megalakult a szervezeti átalakulást és az őszi tisztújító taggyűlést előkészítő munkabizottság.

Illin József, Békéscsaba 1-es posta vezetője a 2005 januárjában megnyitott új posta építésének történetéről és működésének eddigi szakmai tapasztalatairól tájékoztta a résztvevőket.

A jelenlévők ezt követően Kotroczó Dezsőt, Békéscsaba 1 posta vezetőhelyettesét, a PSZE szegedi területi csoportjának alelnökt köszöntötték nyugállományba vonulása alkalmából.

Végül a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye különböző településeiről érkezett egyesületi tagok több kisebb csoportban, Békéscsaba 1 posta dolgozóinak kalauzolása mellett megtekintették a vendéglátó posta épületét, megismerkedtek az ott dolgozók munkakörülményeivel, az új posta adottságaival. Ez igen, nagyon szép, itt aztán jó dolgozni, ilyen kellene nálunk is – ilyen és hasonló vélemények kíséretében búcsúztak a szegedi területi csoport tagjai a békéscsabai főposta vezetőitől.

dr. Lovászi József