Új logisztikai telephelyeken jártunk. 2018. február 08. Nyíregyháza, Hatvan, Füzesabony

A PSZE Logisztikai területi szervezete részére aktuálissá vált néhány, a közelmúltban átadott új, korszerűbb telephely meglátogatása, megismerése.

A dinamikusan növekvő csomagforgalmat figyelembe véve és ebből eredően a jövőbeni feladataink megfelelő ellátása érdekében szükségszerű és elengedhetetlen volt a fejlesztés. A telephelyek látogatása lehetőséget biztosított arra, hogy a területen dolgozó kollégák is megismerhessék azokat és az ott zajló munkafolyamatokat.

A kelet-magyarországi régióban szerencsére az elmúlt évben több Logisztikai Üzem és a hozzá tartozó garázs is új, nagyobb telephelyen tudja folytatni tevékenységét, ami jelentősen segíti valamennyi postai folyamat végrehajtását, de elsősorban persze a növekvő csomagmennyiség kezelése szempontjából létfontosságú.

A Kelet-magyarországi Logisztikai Center munkavállalói részéről felmerülő kezdeményezést felkarolva Egyesületünk szervezésében került sor 2018. február 08-án az új Nyíregyházai Logisztikai Üzem (LÜ) és a Hatvani Logisztikai Pont (LP) látogatására, ami mellett érdekességként – mivel útba esett – a résztvevők megtekintették a jelenlegi Füzesabonyi LÜ telephelyét is.

Nyíregyházán Vaskó Zsolt üzemvezető kalauzolt végig bennünket a telephelyen, melyet követően sok érdekességet mesélt a korábbi telephelyekről és az új ingatlan előnyeiről. A bemutatott prezentációban láthattuk a régi ingatlanok problémái mellett azokat a kedvező változásokat, melyekkel az új Üzem már eséllyel veheti fel a küzdelmet a növekvő csomagforgalom kihívásaival szemben. Az új telephely mintegy 8 ezer négyzetméteren fekszik, az épület alapterülete hozzávetőleg 3 ezer négyzetméter, mindkettő jelentősen meghaladja a korábbi méreteket. Az új helyre a korábbi feldolgozó üzem és a garázs együttesen költözött, ami szintén előnyösen befolyásolja a működést. Tágas a feldolgozó és tároló terület és a járatok indításához is elegendő hely áll rendelkezésre.

 

 

Füzesabony LÜ-ben Veiner Sándor várta csapatunkat, ahol bemutatta az üzem jelenlegi elhelyezkedését. A telephely megközelítése nem mondható ideálisnak és a rendelkezésre álló területek is meglehetősen szűkösek. Az Üzem nagyobb helyre költözése itt is aktuális lenne, ennek vizsgálata jelenleg folyamatban van.

 

 

Az üzemvezető ezt követően átkalauzolt bennünket az Üzem részét képező Hatvani LP-hoz. Az új, mintegy 5 ezer négyzetméteres telephely jóval tágasabb a korábbinál, a megközelítése is kedvezőnek mondható, melyen hozzávetőleg 2.200 négyzetméter a fedett terület. Nagy előny, hogy a rendelkezésre álló 4 db dokkoló kapu segítségével a konténeres, ill. kamionos szállítás során is könnyen megoldhatóak a rakodási feladatok. A távolsági és helyi járatok indítása és fogadása pedig fedett helyen történhet, ami rendkívül kedvező kezelési körülményeket tesz lehetővé. Az udvar, ill. a közlekedési utak burkolata még ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de várhatóan hamarosan ez a probléma is meg fog oldódni. Itt is egy helyre költöztek a feldolgozási és szállítási szervezetek, a közös elhelyezés pedig szintén előnyösen befolyásolja a logisztikai feladatok ellátását.

 

 

Az új telephelyeket valamennyi munkatárs nagy lelkesedéssel vette birtokba, hiszen a munkakörülmények lényegesen jobbak, kedvezőbbek lettek, ahogy mondják, még a munka is jobban esik új, szép, tágas környezetben. A látogató túrát márciusban folytatjuk a keleti régió déli területén, melyről szintén beszámolunk.

Konrád Tibor
Magyar Posta Zrt.
Logisztikai Igazgatóság
Kelet-magyarországi Logisztikai Center
Operációs osztály