Védelem és biztonság. Szakmai nap. Budapest, 2015. június 4.

Egyesületünk a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatóságával közösen, a Környezetvédelmi Világnap rendezvényeihez kapcsolódva 2015. június 4-én „Védelem és biztonság 2015. Tudatos és felelős gondolkodás, társadalmi és vállalati értékteremtés” címmel rendezett szakmai napot.

Biztonsagi-nap-01Dr. Horváth Sándor PSZE elnök megnyitója és bevezetője után „Aktuális postabiztonsági tendenciák” címmel Dr. Gelicz József társaságvédelmi igazgató tartotta az első előadást.

Őt követte Flórián István, EBK osztályvezető prezentációja a Magyar Posta munkavédelmi helyzetéről, amelynek keretében munkabaleseti helyzetképet is adott statisztikai adatokkal. Mint jelentős kockázati tényezővel, a kézbesítők munkája során előforduló kutyatámadásokkal is foglalkozott.

Biztonsagi-nap-02Albu Gyöngyi szakmai titkár „Egészségvédelmi szűrőprogram és egyéb EBK-akciók” címmel a tudatosító akciókról, a társaság társadalmi szerepvállalásáról és a nemzeti egészségvédelmi szűrőprogramhoz való csatlakozásról tájékoztatta a hallgatóságot.

Hermannné Garai Mária környezetvédelmi felelős „A Társaság környezetvédelmi helyzetének áttekintése” című előadásában ismertette az új hulladékgazdálkodási rendszer lényegét, szólt a zaj- és rezgésvédelemről, a veszélyesáru-szállításról, a levegőtisztaság-védelemről és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének helyzetéről.

Biztonsagi-nap-03Papp László, műszaki oktatás vezető a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. képviseletében „Alternatív járműhajtások a Volkswagen konszernnél” címmel  a hagyományos hajtások energiatakarékos kialakításáról, a CNG- és LPG-hajtású járművekről, a hibrid járművekről, az elektromos járművekről és a tüzelőanyag cellás járművekről tartott tájékoztatást.

Békési Lajos, Központi Szállítási Üzem üzemvezető „PSZE nap két keréken” címmel bemutatta, hogyan vett részt a Szállítási Üzem a „Kerékpáros-barát munkahely” pályázaton 2013-ban, mit tettek a zöld közlekedés népszerűsítése érdekében, hogyan rendeztek Kiskörén kerékpáros családi programmal összekötött PSZE szakmai napot, és hogyan vesznek részt 2015-ben a „Kerékpáros-barát munkahely” pályázatban.

Horváth Péter  szállítás irányítási munkatárs „CNG-üzemű járművek a Magyar Postán” című előadásában ismertette a CNG-állományt, az előzményeket, alkalmazási lehetőségeket, üzemeltetési tapasztalatokat, a karbantás és a költségek alakulását.