A PSZE története

Dr-Olah-Laszlo-PSZE-P1020022„1991-ben konkrét javaslat született, nevezetesen arra, hogy jöjjön létre egy szakmai ismeretterjesztő szervezet, egyesület, amely időszakos szakmai napok rendezésével naprakész információkat közvetít a fórumra meghívott postai szakembereknek a posta fejlesztési célkitűzéseiről, különös tekintettel azokról az elképzelésekről, amelyekkel a nyugat-európai posták foglalkoztak a posták működésében is megjelent versenyhelyzet kihívásaira adandó válaszok érdekében. A posta akkori vezetése dr. Oláh László vezérigazgató-helyettest bízta meg az egyesület megszervezésével.”

Ismerje meg a Postások Szakmai Egyesülete létrehozásának és  működésének történetét dr. Oláh László –  a PSZE alapítója, korábbi elnöke, jelenlegi örökös tiszteletbeli elnöke – írásából!

Kattintson a zöld gombra!

 


 

 A Postások Szakmai Egyesületének
20 éve

(online lapozható minikiállítás, készült 2012-ben)

A Postások Szakmai Egyesülete 1992-ben alakult, 2012-ben volt 20 éves. Az itt látható tablósorozat a huszadik évforduló alkamából készített minikiállítás anyaga. Eredetileg a  XVIII. Országos Postás Konferencián, Visegrádon volt látható 2012. november 19-20-án. A tablókat szerkesztette dr. Lovászi József, a kiállítási installációt készítette a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, melynek elnöke Tóth László.

A fenti képre kattintva kinyílik teljes képernyőméretre. Az oldalakra történő kattintással tovább nagyítható, az egérmutató fel-le-jobbra-balra mozgatásával lehet navigálni a nagyított képen. Ismételt kattintásra megszűnik az oldal nagyítása.

Jubileumi megemlékezés

A 25 éves PSZE ünnepi ülése. Budapest, 2017. december 14.