Egyesületünk

PSZE-logo-150pxA Postások Szakmai Egyesülete (röviden: PSZE) a magyar postások önkéntes szakmai szervezete, amely 1992-ben alakult. Egyéni tagjaink száma több mint 1400, egyesületünket emellett jogi tagok is támogatják.

AZ EGYESÜLET FŐ CÉLKITŰZÉSEI

  • a postás szakma és a Magyar Posta fejlődésének, versenyképességének támogatása, társadalmi elismertségének növelése
  • a postás dolgozók, valamint a leányvállalatok és más partnerszervezetek érdeklődő munkatársai, a postapartnerek, a postás szakma iránt elkötelezett szakemberek összefogása, tájékozottságuk, szakmai felkészültségük segítése
  • a postai szolgáltatást végzők szakmai érdekeinek közhasznú szolgálata és nemzetközi szintű képviselete, nemzetközi kapcsolatok ápolása
  • a tehetségkutatás támogatása, közösségteremtés
  • tagjainak szakmai érdekvédelme (amiből kizárt a munkaadói és munkavállalói érdekképviselet)

A PSZE munkájának középpontjában a szakmai ismeretterjesztés áll, melyet konferenciák, szakmai fórumok, rendezvények szervezésével, valamint a „Posta” című szakmai folyóirat szerkesztésével valósítunk meg. Minden évben több alkalommal szervezünk központi szakmai napot, amelyeken európai szakemberek is tartottak már előadást. Ezen kívül a hazai postai szolgáltatások jövőjét meghatározó témákban Országos Postás Konferenciákat szervezünk a Magyar Posta Zrt-vel közösen. Élénk munka zajlik az egyesület területi és funkcionális szervezeteiben, tagcsoportjaiban.

AZ EGYESÜLET VEZETŐI

Dr. Oláh László Dr. Horváth Sándor elnök
 Dr. Oláh László
örökös tiszteletbeli
elnök
 Dr. Horváth Sándor
elnök
 Molnár Sándor
főtitkár
Lukács Angéla ügyvezető igazgató
Lukács Angéla
ügyvezető igazgató

 

EGYESÜLETÜNK JOGI TAGJAI

Magyar Posta Zrt., Magyar Posta Biztosító, MPT Security Zrt.,  Postaautó Duna Zrt.  Inter-Traffic Management Kft

KIADVÁNYUNK

Az egyesület 1998 óta gondozza, szerkeszti a „Posta” című, negyedévente megjelenő, tudományos igényű szakmai folyóiratot, amelynek hivatalos kiadója a Magyar Posta Zrt.

NEMZETKÖZI KAPCSOLATUNK

A PSZE 2000 óta tagja a Nemzetközi Postai és Távközlési Együttműködési Egyesületnek, amely 2007-től Eurojumelages néven működik.

További információk: