Közös szakmai nap és a Kvízjáték fődíjának átadása. Szentes, 2021. július 1.

A vírusveszély mérséklődését, a korábbi korlátozások feloldását kihasználva 2021. július 1-jén közös rendezvényt tartott Szentesen, az 1. sz. Posta épületében a PSZE Dél-alföldi Szervezete, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, valamint a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesülete.

Ezen a rendezvényen került sor ünnepélyes keretek között a PSZE Kvízjáték fődíjának átadására.

Illin Józsefnek, a PSZE területi szervezet elnökének bevezetőjét követően Fabinyi Gabriella elnökhelyettes ismertette a PSZE Országos Elnöksége által szervezett, három fordulóból álló, 2020. decemberétől 2021. márciusáig tartó online KVÍZ-játék lebonyolításának adatait és nyereménysorsolásának eredményeit.

A fődíjat – egy 50 ezer forint értékű Média-Markt vásárlási utalványt – a kvízjáték szervező bizottsága a harmadik fordulót követően, március 8-án sorsolta ki azon PSZE-tagok között, akik mindhárom forduló összes kérdésére hibátlan választ küldtek be.

A szerencsés nyertes Juhászné Pálnok Lenke, Szentes 1. Posta nyugalmazott vezetője lett.

A vírushelyzet okozta korlátozások miatt tavasszal nem volt mód a díj közösségi rendezvényen történő átadására. Erre ezen a szentesi rendezvényen került sor, ünnepélyes formában. A fődíjat – egy Média-Markt vásárlási utalványt – a PSZE Országos Elnökségének megbízásából Illin József és Fabinyi Gabriella adta át a nyertesnek.

A rendezvény további részében Móra József Antal, a szentesi önkormányzat képviselője bejelentette, hogy az önkormányzat illetékes bizottsága a DAPTA szentesi postatörténeti kiállítását felvette a Szentesi Értéktárba, majd átadta az erről szóló tanúsítványt Tóth Lászlónak, a DAPTA elnökének.

Csányi Lászlóné, a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületének elnökhelyettese a szervezet gazdag közösségi tevékenységéről és országos versenyeken elért sikereiről tartott tájékoztatást.

Végül Tóth László, a DAPTA elnöke vetítettképes szakmatörténeti előadás keretében emlékezett meg a 140 éve létesült első magyar telefonközpontról, a helyi telefonhálózatok magyarországi kiépítésének kezdeteiről, Puskás Tivadar és Puskás Ferenc tevékenységéről, valamint a hazánkban 147 év után, idén, 2021. május végén megszűnt postai táviratszolgáltatás történetéről.

A rendezvényen – amely közös ebéddel fejeződött be – 34 fő vett részt.