Látogatás a Mercedes-gyárban. Kecskemét, 2017. június 21.

A Postások Szakmai Egyesülete 2017. június 21-én már második alkalommal szervezett látogatást a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárba.

A gyárlátogatás iránt országosan is hatalmas az érdeklődés, amit az is bizonyít, hogy a gyár alapítása óta az idén már az 50.000. látogatóját köszönthette. A gyárlátogatások alkalmával testközelből átélhettük azt, hogy hogyan gyártják a legmodernebb technológiával a Mercedes-Benz autókat. Nem csak a B-osztály, hanem a világon kizárólag Kecskeméten gyártott CLA és CLA Shooting Brake gyártási folyamatait, valamint a présüzemet, a karosszéria- és az összeszerelő üzemet, a próbapálya egy részét is láthattuk.

A jól szervezett gyári utunk során részletes és érdekes adatokat hallottunk a tervezéstől, egészen a megvalósításig tartó folyamatokról, a humán erőforrás biztosítása érdekében tett és teendő intézkedésekről.

Tájékoztatást kaptunk arról, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, közel 190.000 gépkocsit gyártottak 2016-ban Kecskeméten, amely 3,8 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.  Munkaadóként és társaságként tavaly 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat a magyar állam, illetve a kecskeméti önkormányzat felé.
2016-ban több jelentős beruházásról is döntés született: a jelenlegi gyár bővítése és egy második gyár építése kapcsán is. Az 580 millió eurós beruházásnak köszönhetően 2018-ban elkészül az új, modern karosszériaüzem csarnoka. A második gyár megépítésével pedig 2500 új munkahelyet teremt a Mercedes-Benz Magyarországon.

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítésének köszönhetően a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. A kapacitásbővítéssel párhuzamosan a hazai székhelyű beszállítók száma is folyamatosan növekedett. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár ma már 32 hazai székhelyű beszállítóval dolgozik, és 2012 óta több mint 500.000 darab autó gördült le a gyártósorról.

A Mercedes honosította meg a duális képzést hazánkban; a 2011 óta sikeresen működő program hosszú távon kínál kiváló, versenyképes ismereteket a szakközépiskolától egészen főiskoláig, és ezáltal biztos karrierlehetőséget.

A látogatás megszervezéséért külön köszönetet mondunk Kovács Péter úrnak, a Pappas Auto Magyarország Kft. értékesítési vezetőjének.