Veszprémben jártak a Szenior Tagozat tagjai, 2019. november 26.

A PSZE Szenior Tagozata szervezésében, aktív és nyugdíjas résztvevőkkel, szakmai-kulturális kirándulást tett 2019. november 26-án Veszprémben. A program két részből állt; délelőtt Veszprém 1. postán fogadtak minket a kollégák és Szente József nyugdíjas postás (volt MCSV munkatárs) akinek segítségével vissza- és betekintés nyertünk a posta életébe, később a városban is ő kalauzolt minket felkészült idegenvezetőként.

A postától elköszönve kulturális feltöltődéssel telt a nap. Veszprém látnivalóival, történeti és egyéb emlékek, például a város díjazott tájházának – az 1935-ben rekord idő alatt épült un. Bakonyi ház –  a színház, a vár megtekintésével a városközpont karácsonyi forgatagában.

A királynék városát a napokban az UNESCO a ZENE VÁROSA címmel tüntette ki, így Veszprém olyan városok közt szerepel az elnyert címmel, mint Liverpool, a Beatles városa, Mannheim, amely a Popakademie, Európa egyetlen könnyűzenei egyetemének otthona, a jamaicai Kingston, a reggae fővárosa, a spanyolországi Sevilla, a flamenco hazája, vagy a lengyel Katowice.

Mindemellett a város elnyerte 2023-ra a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa címet is.

A csodálatos városi programok zárásaként stílusosan a Hangvilla Multifunkciós Közösségi Tér éttermében fogyasztottuk el a jóízű ebédet.

PSZE Szenior Tagozat