Kerékpáros szakmai nap. Gárdony, 2014. május 23-24.

A Postások Szakmai Egyesülete Szállítási Területi Szervezete kerékpáros szakmai ismeretterjesztő (és családi) napot tartott 2014. május 23-24-én (péntek-szombat), Gárdonyban, a Postás Kempingben.

A családi kerékpártúrával egybekötött kétnapos összejövetel első napján, egyebek között bemutatásra került a Központi Szállítási Üzem „ZÖLD”, vagyis környezetbarát gépjármű programjának koncepciója. A résztvevők megismerkedhettek a kerékpárral, mint munkaeszközzel, illetve mint szabadidős, vagy sporteszközzel is. A Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepségéről készült prezentáció mellett ismertettük a Bringázz a Munkába kampányban elért eddigi eredményeinket.

Végül a „szakmai” nap lezárásaként vidám KRESZ vetélkedőre került sor, – külön a gyermekek, külön a felnőttek részére – melyben ki-ki bizonyíthatta, mennyire jártas a kerékpáros közlekedés szabályaiban. Az első három helyezett gyermek a – szülők felajánlásának köszönhetően – értékes nyereményben részesült.

A második nap fő attrakciója a Velencei-tó körüli kerékpártúra volt. A több mint 50 fő résztvevőből 32 fő jelentkezett a túrára, gyermekek és felnőttek egyaránt. A fegyelmezett, de jó hangulatban zajló kerekezést egy-egy alkalommal megszakítottuk – mintegy pihenésképpen – többek között az agárdi Madárvártában, ahol rövid, de részletes ismertetőt hallhattunk a Velencei tó flórájáról és faunájáról, vagy a pákozdi Gabó Cukrászdában, ahol kulturált körülmények között hűsíthettük magunkat egy-két gombóc finom fagylalttal.

A fáradt, de annál lelkesebb bringás csapatot a táborban munkálkodók friss meleg ételekkel várták. Az ebéd közben mind többen adtak abbéli véleményüknek hangot, hogy hasonló rendezvényen szívesen részt vennének.

A Postások Szakmai Egyesülete Szállítási területének szervezésében lezajlott 2 napos rendezvény színvonalát a kollégák és családtagjaik messzemenően elismerték, és javasolták – akár hagyományteremtő – családi sport, kulturális és szakmai ismeretterjesztő program megvalósítását a jövőben is.

A még nem PSZE tagok számára említést tettünk a Postások Szakmai Egyesületéhez való csatlakozás lehetőségéről. Többekben megfogalmazódott a jó csapathoz való csatlakozás gondolata, ezért, hogy döntésükben segítsük őket, elhatároztuk, hogy folytatjuk – akár hasonló rendezvények szervezésével is – a PSZE hírnevének öregbítését.

Békési Lajos
üzemvezető
Magyar Posta Zrt.
Logisztikai Igazgatóság, Központi Szállítási Üzem

PSZE_kerekparos_szakmai_nap_gardony_2014_05_23_a