Közös rendezvény Szegeden, 2005. december 14.

2005. december 14-én az Üzemi Tanáccsal és a Postás Szakszervezettel közös rendezvényt szerveztünk.

Több mint 70 fő vett részt ezen az öt napirendi pontos értekezleten. Elsőként Maróti László, területi szakszervezeti titkár a fuzionált Szakszervezeti Bizottságról beszélt, valamint rövid tájékoztatást adott a Postás Szakszervezet kongresszusáról.

Őt dr. Oláh László PSzE-elnök követte, aki a tőle megszokott lendülettel és őszinteséggel beszélt a Posta szerepéről, a nemzetközi helyzetről, a világban végbemenő postai változásokról.

Jómagam néhány szóban ismertettem az elmúlt év munkáját (amelyet a 2005. évi 2-es számú hírlevelünk rövidített formában tartalmaz).

A főleg idősebbekből álló résztvevők érdeklődéssel hallgatták Kalmár László üzemi tanács elnök tájékoztatóját a területi nyugdíjas klub megalakításának előkészületeiről, a tervekről. Ismertette, hogy a postán sok éven át dolgozó nyugdíjasok számára mit jelent a közösség, az együtt töltött évek. Kérte a jelenlévőket, kapcsolódjanak be a nyugdíjas klub életébe, és támogassák a két vezetőt, Molnár Sándornét és Gilicze Antalnét. A zord, havas idő ellenére jó hangulatban telt az együtt töltött idő. Különösen két ember számára hozott kellemes meglepetést ez a nap. Verók István, Szentes 1 posta nyugállományú vezetője és Kotroczó Dezső Békéscsaba 1 posta (akkor még csak nyugdíjba készülő) vezető-helyettese ezen a napon vehette át dr. Oláh Lászlótól a „PSzE-díj” arany fokozata kitüntetést. Nevezetteknek gratulálunk. A róluk szóló cikket a következő oldalon olvashatják az érdeklődők.

Tóth László
a szegedi területi csoport elnöke