Szakmai nap Nyíregyházán, 2007. június 29.

Nyíregyházán 2007. június 29-én pénzügyi szakmai előadásokat hallgattak meg a PSZE tagjai.

A szakmai program témakörei:

1./ A Posta helye a banki, pénzügyi szolgáltatások ellátásában.
Előadó Szarka Imre PSZÜ üzletágvezető

2./ Banki termékek értékesítési gyakorlata egy bankfióknál.
Előadó: Veszeli János Erste Bank Nyrt. fiókvezető

A bevezetőt követően Szarka Imre PSZÜ üzletágvezető tartott előadást, melynek középpontjában a pénzügyi stratégia végrehajtása állt. Ennek keretében tájékoztatást adott a főbb célkitűzésekről, és arról, hogy 2012-re a különböző pénzügyi szektorokban (banki, biztosítás stb.) milyen arányú piaci részesedést kell elérnie a Magyar Postának. Bemutatta a márkaépítés folyamatát, tájékoztatást adott a pénzügyi szolgáltatások helyzetének alakulásáról, azon belül a minőségi értékesítés jelentőségéről.

Ezt követően az Erste Bank Nyrt. Nyíregyházi fiókjának vezetője Veszeli János fiókvezető tartott előadást. Az előadás a banki termékek értékesítésének gyakorlatát mutatta be, egy bankfiók példáján keresztül. Az előadás a banki gyakorlat sok területét érintette és részletes betekintést adott egy pénzintézet hétköznapjaiba. Az előadás témái fő vonalakban az alábbiak voltak:

  • Ügyfélszolgálat (kapcsolatfelvétel, telefonszám csere, folyamatos kapcsolattartás, ügyfélgondozási munka jelentősége).
  • Szakosodás kérdése bankfiókon belül.
  • Folyamatos teljesítmény, tanulás, önképzés, ön és képesség ismeret, oktatás, motiváció. A hozzáállás kulcstényezői. Kifogáskezelés (rejtett-indokolt-hamis).
  • Milyen a sikeres banki tanácsadó? Az eladás művészete.

Az előadásokat követően rövid konzultációra került sor.