Központi logisztikai bázisok megtekintése. Budaörs, Fót, 2015. május 20.

A PSZE Logisztikai Területi Szervezetének Szállítási Területi Szervezete 2015. május 20-án szakmai látogatást tett két postai logisztikai bázison: OLK (Budaörs) és KLSZÜ (Fót).

PSZE 2015 OLK KLSZÜ 40 PSZE 2015 OLK KLSZÜ 36 PSZE 2015 OLK KLSZÜ 13A délelőtt folyamán a Komplex Logisztikai Szolgáltatások Üzemben (KLSZÜ) folyó tevékenységet tekintették át a résztvevők. Az üzemet Kovanecz István üzemvezető mutatta be, aki átfogó képet adott annak történetéről, elhelyezkedéséről, szerepéről. A Posta Sped és MPL Üzleti Csomag küldemények kezelésének, feldolgozásának, továbbításának technológiájáról, továbbá a komplex logisztikai raktár működéséről.

A komplexum megtekintése során a csoport megismerkedhetett a technológiai folyamatokkal, a speciális ügyféligények kielégítésének megoldási lehetőségeivel és nem utolsó sorban a legkorszerűbb rakodógépek működésével.

A délután folyamán az Országos Logisztikai Központban (OLK) folytatódott a szakmai nap, ahol Marjai Anikó, technológiai és feldolgozási irodavezető, és Lilik Gábor, üzemeltetési szervezési irodavezető részletesen bemutatta az OLK feladatait, működését, technológiáját, egyedi lehetőségeit és a közelmúltban átadott új levélfeldolgozó rendszert.. A résztvevők elmondhatják, hogy egy rendkívül összetett és bonyolult, ugyanakkor korszerű és precíz rendszert ismerhettek meg. A levélfeldolgozó gépsor egy csúcstechnológiát képviselő berendezés, ami minden tekintetben megfelel a mai kor követelményeinek, és ami szinte minden elemében képes kielégíteni a postai küldemény feldolgozási igényeket. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a kialakított rendszer speciális lehetőségeiről, a címadatbázis kezelésről, az utánküldési megbízások rendszerbe illesztéséről, a kiemelt címadatokra történő irányításról és a videó kódolás végrehajtásának megvalósítási technikáiról. A berendezések üzem közbeni bemutatása során a résztvevők megtapasztalhatták, hogy a levélküldemények előfeldolgozását, finom szétosztását és szortírozását végző berendezések olyan minőséget és gyorsaságot produkálnak, mely a világ élvonalába emeli a Központ tevékenységét. A küldemények egyre növekvő arányú járásra és ezen belül akár sorba rendezése pedig olyan lehetőségeket teremt, amellyel nagymértékben növelhetőek a posta hatékonysági mutatói. Igen látványos és érdekes volt a csomagfeldolgozó gépsor megtekintése is, melynek során követhető volt a küldemények útja a beadagolástól az adott gyülekezési pontig, a szállítópálya automatikus irányítása segítségével.

Konrád Tibor
PSZE Szállítási Területi Szervezet elnök